luni, 7 ianuarie 2013

Cine esti?



 Privirea de copil ti se citeste-n ochi-i speriati si curiosi, rugatori si plini de speranta.
Da, ai crescut. 

Te-ai maturizat fortat... Si cum ai face-o intr-o jungla de beton, ce se zgaieste la tine cu zgarie nori reci si oameni apretati in costume ?

Cum sa cresti intr-o lume plina de griuri si masti frumos colorate,si cum sa nu tanjesti de frica sa fii si tu printre cei puternici,sa generezi invidie,fala,promiscuitate?

Toate fanteziile unei minti blonave ,lucrate intr-un scenariu captivant si puse intr-o chestie mica si patrata numita generic...televizor.
La achizitionarea caruia, bineinteles,fara tragere la sorti puteti primi si programul de spalare rapida pe creier.

Toata lumea se inghesuie.. 
se calca in picioare sa faca parte din noua turma,condusa de un grup de lupi, bine camuflati in blana originala de behaitoare Guchi-chukie, Luis-Breton  ,La-cost.
  
Te uiti nedumirit si-ti asterni pasii spre lumea sclipicioasa ce ti se arunca in brate, ca o amanta insetata dupa portofelul tau gras ,ticsit de naivitate.

O iubesti cu toata fiinta ta ..."e atat de frumoasa!"     si vrei sa o iei de sotie.
Pentru totdeauna.

Treptat devine obisnuinta...nu mai conteaza ca flirteaza cu toata lumea.
Si incepi sa alergi pe rotita ta de soricel plictisit de ce se poate petrece in afara cutiei insipide pe care o detii,dar pe care nu o poti parasi.

Aduni,aduni,aduni.
Imparti zambete false in stanga si dreapta,iti porti fericirea in mod ostentativ in cercul tau de asa-zisi prieteni si seara te intorci in celula ta tacut si ingandurat caci maine trebuie sa o iei de la capat.
  
Cand erai mic iti doreai sa devii mare.
Acum esti mare.

Si...CINE ESTI?



2 comentarii:

Gio spunea...

Mi s-a trimis comentariu de doua ori si am fost nevoita sa il sterg pe unul dintre ele:|da s-au sters amandoua:|
Lasa,mai scriu odata ca nu ma doare mana:))
Foarte frumos ceea ce am citit,si sper sa citeasca mai multi:)Jos palaria!E foarte adevarat.Atat de adevarat incat,in momentul cand am citit,m-a luat un fior ciudat...:)

Unknown spunea...

Mersi mult de apreciere. si, si mai mult pentru comentariu :)